agafant tanda

bon dia a totes i a tots,

hi ha ganes de normalitat, ni que sigui de la “nova normalitat”.

òbviament a nivell personal, després d’uns dies (per mi molts…) de clausura, tota llibertat, tot trobar-se bé, tota normalitat, és bona

però també a nivell general i deixant de banda les ganes de tornar a la normalitat d’abans, que o no tornarà o trigarà molt i molt a fer-ho, les coses s’haurien d’anar posant en ordre.

per això, quan es va acordar permetre que els concursos de creditors i les segones oportunitats es podien presentar a finals d’any, semblava que no arribaria mai.

certament era una patada endavant que fins i tot, depèn de com, es podia interpretar en sentit invers.

m’explicaré:

la voluntat del govern en aquell moment era, o es dèia que era, evitar el colapse als jutjats amb un allau previsible de peticions de concurs i de segones oportunitats.

i es pretenia dissuadir als creditors d’instar concursos i al marteix temps donar marge de temps als deutors o bé de recuperar-se o bé de preparar-se.

a la pràctica, però, també ha servit perquè s’intentés accelerar reclamacions judicials intentant eludir caure en la massa passiva dels concursos…

i així de què vull parlar avui?

doncs per una banda, de que s’acosta el final d’any i les dates calentes a l’hora de presentar concursos i segones oportunitats

també de com s’estan tramitant les segones oportunitats, de què passa amb els crèdits públics (seguretat social i hisenda)

dels tipus de plans de pagament que s’aproven (pas previ per acabar obtenint el perdó dels deutes)
llegir sentència
llegir sentència


i finalment, de com estan els jutjats, de malament (òbviament), de colapsats (encara més) i, el que és més trist, de mancats de recursos efectius per fer front a aquests colapses
llegir notícia

és evident que el més important dels jutjats és si el rei havia d’anar o no a l’entrega de nous despatxos, faltaria més, però si que volia fer un petit incís que mentre s’està discutint llargament sobre aquest tema trascendental, les tonteries que preocupen i afecten a la ciutadania queda en un desè pla.

n’hi ha prou amb la notícia del diari de girona conforme els jutjats de la provincia necessitarien 3 anys per posar-se al dia… no tinc més comentaris.

llegir notícia

apa. aquí ho deixo.

i ja sabeu que ens trobareu a consulta@masnouadvocats.com

PD: cuideu-vos molt


jordi masnou i ridaura
ADVOCAT