aqui, pentinant el gat

hola a totes i a tots!

acaba el setembre i comença l’octubre, i res s’atura… ni jo aquests dies (almenys ho intento), tot i estar confinat .

avui porto un poupurri, i que com no pot ser d’altra manera, començaré parlant de lloguers.

el govern de l’estat ha prorrogat fins el 31 de gener del 2021 les mesures d’ajuda en els arrendaments d’habitatge, per a persones en situació de vulnerabilitat.

de fet, i fins aquesta data, ha suspès els desnonaments, ha ampliat el termini per sol•licitar moratòries i condonacions i ha ampliat la possibilitat de sol•licitar pròrrogues.

hi ha mesures que si, i hi ha mesures que serveixen de titular a la premsa.

LLEGIR NOTA DE PREMSA

i per rematar (tan de bo es quedés aquí) els comentaris a la nova llei de contenció de rentes que el govern de la generalitat de catalunya va aprovar el 9 de setembre, us passo un esquema força clar i didàctic de com queda tot.

ens podem trencar el cap a idear trampes escapatòries, però certament la llei, a banda d’haver estat pensada amb els peus, té mala bava. bona propaganda electoralista.

ESQUEMA

més enllà de l’esquema anterior, us adjunto un link de l’agència de l’habiatge de catalunya on podeu consultar el vostre municipi i els preus de referència.

http://agenciahabitatge.gencat.cat/indexdelloguer/

i adjunto un article, només per fer constar una dada: a nivell estatal tenim un parc d’habitatge social en règim de lloguer d’un 2’5%, lluny del 15% de mitjana europea.

pretendre que aquestes mancances les assumeixin els propietaris, a banda de mesquí, és d’una falta de llums abismal.

LLEGIR ARTICLE

i per acabar, una sentència que donaria per fer-ne una película de superació.

l’audiència pròvincial de Valladolid  ha reintegrat la capacitat a una dona que dou declarada incapaç el 2007 i que a base d’esforç, (i per necessitat, també, però a la que ha sapigut enfrontar-s’hi), ha desenvolupat unes habilitats que la permeten autogovernar-se i fer-se càrrec de la seva familia.

una bonica història.

LLEGIR SENTÈNCIA

en fi, us deixo aquí, confiant en retrobar-vos ja recuperat i desconfinat (us vull retrobar a tots eh?) la propera setmana.

cuideu-vos molt

PD1: ja sabeu que continuem al peu del canó, a consulta@masnouadvocats.com

PD: i si esteu d’humor i ho considereu, ens podeu fer una ressenya entrant a google.

jordi masnou i ridaura

ADVOCAT