ara que els bars ampliaran horaris…

Vivim en un país (cadascú que hi posi el nom que vulgui), que quan entres en un bar i et trobes 10 persones a la barra (sempre i quan compleixin l’aforament màxim permès), 9 són advocats i el que fa 10 estudia.

No entenc com no s’han creat facultats (lògicament privades, en pro de la llibertat) per obtenir el títol de tertuliador, amb una càtedra emèrita que porti el nom de Pilar Rahola.

Una mica el que abans es feia al estudiar humanitats, o fins i tot dret per allò de tenir una base i que a l’antiguitat visualitzem com l’home (ara seria l’home o la dona) del renaixement.

Per això, com que en principi diumenge finalitza l’estat d’alarma i es vol retornar a certa normalitat, què hi ha de més normal aquí que el cunyadisme de bar?

Amb aquesta voluntat, he decidit compartir amb vosaltres un seguit de notícies que permetin tenir uns mínims sobre els que desplegar la brillant oratòria de cadascú.

En primer lloc, per entrar en matèria en el propi establiment, comparteixo amb vosaltres la notícia apareguda al diari de girona, conforme s’espera un allau de demandes per part d’establiments turístics i de restauració, contra les companyies asseguradores, reclamant que els indemnitzin per haver tingut els negocis tancats.

això deriva de la sentència de l’audiència de girona, de fa ja uns mesos, però en tot cas caldrà estar al cas concret, a la pòlissa d’assegurança contractada, a l’activitat i a si ha pogut o no, tenir obert i al cap i a la fi, en els números declarats del calaix.

llegir notícia

aquest allau de demandes que es diu que s’espera, haurà de fer cua per la massificació que ja hi ha i de la que vam parlar en articles anteriors.

una de les causes de la saturació ve determinada per les clàusules abusives en préstecs hipotaris, essent-ne l’estrella la clàusula sòl.

doncs en aquest sentit, comparteixo una notícia de el país, on es tracta el tema de la conveniència de sancionar a les entitats bancàries que continuen litigant, en lloc d’oferir solucions pactades extrajudicials, solucions reals, amb la única voluntat d’esgotar la paciència i la butxaca dels ciutadans.

segurament quedarà en no res, que per això qui té padrins es bateja, però està bé que se’n parli, fins i tot a la barra del bar.

llegir notícia

i ja per ser un primera espasa de les tertúlies, nivell C avançat, adjunto un article  de l’economist and jurist, tractant el tema de la superlliga (que va acabar sent una superfiga) que parla de la interlocutòria del jutjat de madrid en què prohibeix a la uefa i a la fifa prendre mesures contra els clubs.

dóna a entendre que la justícia espanyola té un altre problema d’interpretació de com aplicar la normativa en temes supranacionals.

llegir notícia

i lligat amb el futbol, no puc deixar de compartir una notícia de la vanguardia, sobre el hooliganisme dels pares al futbol, que jurídicament no sé com la puc encabir aquí, però com que parlàvem de futbol i de cunyadisme, m’ha semblat interessant de compartir.

llegir notícia

apala, que gaudiu del darrer cap de setmana alarmat i confiem que les vacunes i la calor i facin més que nosaltres…

pel que necessiteu, divorcis, herències, arrendaments, accidents, concursos, segones oportunitats, urbanisme, fiscal, laboral i tot el que pugui sorgir, teniu més de 30 professionals al vostre servei, encantats d’ajudar-vos.

cordialment,


jordi masnou i ridaura
ADVOCAT
93 767 17 33