avui filtraré, que està de moda

  bon dia a totes i a tots,
 
aquesta setmana s’han posat de moda les filtracions.
 
com que no miro la tele (per salut mental i per falta de temps), no sé massa bé a què es refereixen les notícies, però no paraven de dir que hi havia hagut filtracions deslleials.
 
jo de filtracions, pobre de mi, conec les de les parets per humitats (als judicis els pèrits sempre es discuteixen per si són per capilaritat, per condensació, etc…).
 
i també conec les del suc de taronja, que és com li agrada a la meva filla petita, filtrat.
 
però fent un esforç d’imaginació (que per mi suposa un gran esforç) he pensat que potser es refereix a anar deixant petites dosis d’informació, que mai fa nosa i qui sap si pot ser util i tot.
 
i així, content i cofoi, avui em posaré a filtrar.
 
començo amb el quadre dels “trams” de desescalada. confesso que no me’ls he mirat i que a més a més, com que estan en colors i jo sóc daltònic, em fa mandra perque segur que em confonc i la lio… però us l’adjunto perque sincerament crec que és un esquema bastant sintètic i pot ser d’ajuda, per saber on estem, cap on anem, i tots aquests grans dubtes filosòfics de la humanitat.
 
 

 
 
com que saber què podem fer i què no, està molt bé (és allò dels quatre tipus de persona a la vida, els que saben que saben, els que saben que no saben, els que no saben que saben i els que no saben que no saben), he pensat que també pot estar bé saber com ho hem de fer per menjar.
 
em refereixo a com ho farem per salvar l’economia i les empreses. i per això us adjunto el Real Decreto 34/2020, de 17 de novembre, sobre mesures urgents de recolzament a la solvència empresarial i el sector energètic i en matèria tributària.
 
a no sé que hagueu d’anar amb un tren de rodalies fins a barcelona, és a dir que tingueu molt de temps, us recomano que aneu directament a la disposició final desena, on es prorroga novament el termini per presentar concurs de creditors a les empreses amb dificultats. 
 
en aquest cas, es dóna de temps fins el 14 de març del 2021, és a dir, un any després del dia 1 de la nova era.
 
llegir Decret
 
això es fa amb voluntat d’evitar colapses, però certament penso, que s’ha de llegir amb intencionalitat. què vull dir?que això es fa per donar suport als administradors de les empreses, en ares a protegir-los de possibles reclamacions de responsabilitat personal. però sincerametn penso, que les empreses que ara tinguin problemes, sense voler generalitzar i havent d’estudiar cas per cas, però que el millor que poden fer és plantejar-se ara el concurs, en ares a evitar colapses futurs i sobretot, en ares a valorar la possibilitat de trobar-hi una solució que no sigui forçosament baixar la persiana. precisament la setmana passada vam parlar dels protocols creats pels magistrats dels jutjats mercantils, per donar sortida àgil a aquestes situacions.
 
 
a part dels concursos de creditors i dels procediments de segona oportunitat, he estat bastant pesat durant tot aquest temps, també amb els temes relacionats amb els lloguers. ho reconec. i per ser coherent, hi insistiré.
 
els jutges de primera instància de barcelona han acordat una unificació de criteris en com afrontar els procediments de desnonament per falta de pagament, en especial, sobre com atendre les al·legacions de la part arrendatària quan planteja dificultats econòmiques per atendre els pagaments. a grans trets, no es tracte tant de tumbar demandes, com si d’acordar suspensions que permetin, en principi, posar les coses en ordre. però com sempre, cas per cas.
 
llegir acord d’unificació de criteris
 
 
i acabo avui amb una de les coses que ens pot venir. bé, que ens vindrà segur.
 
si finalment hi ha vacuna, què hem de fer?
 
ens hem de vacunar? no? ha de ser obligatòria?
 
adjunto un article de molt bon llegir, on més que voler sentar càtedra, el que es fa és plantejar els dubtes, les argumentacions de cada part.
 
el debat està servit.
 
 llegir article
 
  
bé, aquí us deixo. que passeu un bon darrer cap de setmana pre-desescalada i confiem que dilluns tinguem tots plegats més cap que en l’anterior, que de esos polvos, vienen estos lodos.
 
ja sabeu que ens trobareu a consulta@masnouadvocats.com i que si ens voleu fer una amable ressenya al google, milor que millor.
 
 
cuideu-vos molt
 
 
 
 
jordi masnou i ridaura
ADVOCAT
93 767 17 33
 
Facebook