Expressant-nos

bones a totes i a tots,

certament el títol no és original en els temps que corren, però ja veurem que la llibertat d’expressió sembla que vagi per barris i que cadascú ho interpreti com vulgui…

condemnes judicials davant les que s’al·lega llibertat d’expressió

condemnes mediàtiques en pro de la pròpia llibertat d’expressió i menystenint la dels altres

declaracions polítiques encorsetades i mancades de llibertat d’expressió per interessos d’investidura

i alguna altra modalitat, de la que parlaré després.

per començar, i com vaig anunciar, us adjunto la sentència del tribunal suprem que considera que el límit de 600.-€ per atendre les despeses jurídiques, quan en un  contracte d’assegurança amb cobertura de defensa jurídica s’escull lliurement l’advocat, no és vàlida. la conclusió no ha de ser barra lliure, però si certa proporcionalitat entre l’import discutit i l’import dels honoraris, ni tanto ni tan calvo.

llegir sentència

continuo amb una sentència, també del suprem, que insisteix a confirmar (fins quan?) el criteri de que en els expedients de clàusules sòl, els documents privat que rebaixen la clàusula sol a canvi de renunciar a poder reclamar, la rebaixa és vàlida però la renuncia no. ja dic, de moment això… fins que ho tornin a canviar.

llegir sentència

i com dèia al començament, el poder judicial també ha parlat de la llibertat d’expressió dels seus membres, dels jutges.

en aquest cas, ha fet unes recomenacions sobre on i com opinar, i on i com no fer-ho. no ho veig malament, però en un diccionari, això jo ho hauria buscat a “sentit comú”… el que passa és que potser en temps de viquipèdia, els diccionaris ja no es publiquen i el sentit comú ha desaparegut.

llegir notícia

de totes maneres, no hi ha cap problema en què els jutges s’autolimitin els comentaris en públic, ja que tenim la sort de viure en un país de reputats especialistes jurídics (i de tots els àmbits i totes les matèries també).

de fet, en l’època que els bars estaven oberts, si hi entraves i hi havia 10 persones a la barra, 9 eren advocats i el que fèia 10 estudiava.

per si un cas, i per enriquir el vocabulari dels tertulians, he trobat un diccionari jurídic, format telemàtic no patiu, que potser és del vostre interès per poder mantenir converses de sobretaules cunyarils.

llegir

 m’acomiado aquí, recordant que ens podeu trobar a consulta@masnouadvocats.com


ben cordialment,
jordi masnou i ridaura
ADVOCAT
93 767 17 33