febrer 2021, i seguim

bon dia a totes i a tots!

fa dues setmanes que no escric i gairebé derrapo la curva de la tercera…

no crec que em trobeu a faltar, però jo a vosaltres si, per això torno a la càrrega.

certament, un cop trencat el ritme, costa tornar-hi, una mica per mandra i una mica per vergonya (que poca, però en tinc).

i la veritat és que la situació no ajuda.

abans de l’aturada, vaig dir que parlaria dels decrets i contradecrets de les convocatòries i suspensions electorals…

però què voleu que digui? hi ha algú en aquest petit país de petits, que no n’hagi escrit?

els tribunals hauran parlat i certament per una vegada de manera ràpida.

però potser és la rapidesa que no van voler tenir els que fa més d’un any van donar la legislatura per acabada i han estat jugant als contrapesos de “si tenim candidat” o de “si el nostre guanya una mica de carisma” i que el fet d’anar a la mateixa barca, però remant en direccions diferents, els ha fet desembarcar en alguna platja deserta, de vés a saber quina illa.

en fi, no continuaré per aquí, que tots tenim la nostra opinió i tenir un altaveu per expressar-la no ha de comportar la pressumpció de raó.

però en igual tessitura, dels anars i venirs, dels blancs i els negres i, sobretot, de les infinites tonalitats de grisos, ens trobem també a nivell jurídic.

la última baralla és per si en els lloguers de locals de negocis, és d’aplicació el Decret 114/2020 de 30 de setembre de la Generalitat, que obliga a reduir la renta al 50% en cas de tancament total o parcial de l’activitat; o bé és d’aplicació el Real Decreto Ley 35/2020 de 20 d’octubre estatal, que en casos de propietaris grans tenidors parla de moratòria i en casos de propietaris normals, d’entesa entre les parts.

hem arribat al punt, ja no d’haver d’interpretar les lleis, sinó d’haver d’interpretar a veure quina llei hem d’interpretar.

segurament tot això té a veure amb els meus 15 dies sense escriure.

hartazgo en diuen en castellà.

i podria parlar de la llei que frena les desocupacions i que el tribunal constitucional ha tumbat; o de la llei de limitació dels lloguers, que va pel mateix camí.

i que en ambdós casos em sembla molt bé, ho dic clar.

costa el mateix fer les coses bé que malament, tot és qüestió de saber-ne… pq sempre he pensat que ningú ho fa malament a posta.

avui m’ha costat, i el to no és l’alegria de la huerta, i no hi ha documents (que tampoc us mireu), però necessitava un article així, un article de desfogament (amb el fre de mà posat), un article de reenganxada.

ens arriben molts temes de lloguers de negocis, molts temes de concursos de creditors i de segones oportunitats, molts temes fills d’aquesta pandèmia.

però ens arriben també molts temes matrimonials, moltes herències, molts contractes nous, molta feina d’una societat que es mou i a la que volem atendre com es mereix.

ens trobareu a consulta@masnouadvocats.com

i us oferim atenció presencial i també per videoconferència, pq és és important veure’ns, però els canvis han vingut per quedar-se.

gràcies per aguantar-me i per molts anys a la vostra disposició.

jordi masnou i ridaura

ADVOCAT

93 767 17 33