i així passem l’estona…

bon dia a totes i a tots,

com ja vaig anunciar al video setmanal, la meva idea avui és explicar una mica el nostre dia a dia, el que ens anem trobant.

no tanta teoria.

no tanta crítica (us asseguro que amb ànim constructiu).

i més la vessant pràctica.

què ens trobem al despatx avui, en època covid? són temes que hi tenen relació? o són temes recurrents?

doncs una mica de tot.

tenim separacions i divorcis, com sempre, i potser l’afectació que hi ha té a veure amb situacions laborals i econòmiques concretes, per una banda, i amb com portar a terme el règim de guarda i d’intercanvi, per altra.

també tractem temes bancaris. només faltaria. estem acabant els judicis de les clàusules sòl, estem estudiant tots els temes d’irph, analitzem tot tipus de clàusules abusives i darrerament, tenim molta feina amb el tema de les targetes revolving. són aquelles targetes que “et regalen” al súper o a la benzinera, amb crèdits preconcedits pq som clients fantàstics o d’alguna altra manera fàcil. et parlen de diners immediats, de quotes fixes per anar tornant i de la possibilitat d’anar disposant d’ells si els necessitem. al final ens trobem amb uns interessos altíssims (el tribunal suprem fins els ha declarat usurers) i que devem molt més que tot el que hem disposat i tot el que ja hem pagat sumat.

com sempre, hem de posar demandes per reclamar impagats, ja sigui per la situació actual, ja sigui pq ja s’anava coix, o fins i tot pel costum del “ja ho trobarem”… aquí el que toca és estar alerta sobre si el deutor està o pot estar en concurs, per no generar més despeses al client i veure la viabilitat de la reclamació.

amb els lloguers tenim de tot. els d’habitatges que tenen relació o no amb el covid i que es poden beneficiar o no de tota la normativa estatal i autonòmica. i també els de locals de negoci. aquí, després de les moratòries que permetien les lleis actuals, ens hem trobat amb temes clients i empreses amb dificultats, o també amb aquells a qui se’ls hi ha obligat a tancar.

i òbviament el rei del covid, almenys al principi, van ser els ertos i tota la tramitació de temes laborals.

i acabo amb aquest prospecte de serveis que oferim.

però no ho puc fer sense deixar de mencionar tot el tema societari, tot el tema concursal. els d’empreses i els procediments de segona oportunitat de les persones físiques. que també n’estem tramitant un munt i que tenim clar que és el que ens tocarà oferir, per estar al costat de qui ens necessiti.

de totes maneres, el dia a dia sempre et sorprèn, t’exigeix, et conmou. i certament, ens arriben temes molt variats i, si em permeteu, ara potser més singulars que mai. temes que t’obliguen a estar despert, a estudiar, a rumiar.

aquell que perd el cap i posa mig pis a nom d’una nova parella. nova parella que tot just ja té el pis al seu nom, marxa de casa i li exigeix judicialment que li compri allò regalat i a preu de mercat.

les reclamacions d’obres, on tots els agents interveninents es passen la culpa l’un a l’altre i quan al judici escoltes als respectius pèrits, sembla que parlem d’obres i edificis diferents.

i parlant de pèrits, els procediments d’incapacitació on temes aparentment iguals, tenen respostes diferents, en funció de com s’expliquin.

pq sempre ho diem. a vegades no és tenir la raó. és saber-la explicar.

com amb els accidents de circulació, que a banda de determinar la responsabilitat, també ens toca discutir sobre si els danys del vehicle o l’import de les lesions és just, hi ha qui es vol aprofitar en un sentit o altre o qualsevol cosa. com aquelles persones que es van presentar a un judici, un any després de l’accident, amb el collarí posat i el jutge no les va deixar entrar fins que se’l treguessin…

últimament també hem portat temes de suplantació de personalitat. gent que t’agafa les dades (dni, adreces, correu electrònic, número de mòbil, número de cc bancari, etc….) i es dedica a comprar coses, a contractar productes i altres coses, que després no paguen o es queden uns diners a compte i els perjudicats et reclamen a tu. hem tingut reclamacions des de jutjats de sant sebastià, de vitòria, de gavà, de jaén, etc… compte amb les noves tecnologies.

ja veieu que servim per un roto i per un descosido i en això consisteix un advocat de capçalera i així omple les seves estones.

espero no haver-ho atabalat amb la nostra carta de serveis i segur que, per capitols, podríem escriure un llibre d’anècdotes (i amb el filtre del temps, la majora desperten un somriure).

cuideu-vos molt, que sembla que hem superat el pont i ja encarem les festes nadalenques i tots tenim ganes de passar-les amb família.

a nosaltres ens trobareu a consulta@masnouadvocats.com

i no deixeu de valorar-nos a les ressenys de google. gràcies.

per cert, tant a facebook, com a instagram, els dilluns pengem aquests articles i els dimecres el vídeo espoiler del proper.

féu bondat que tot se sap.

jordi masnou i ridaura ADVOCAT
93 767 17 33