joans, joseps i ases

bon dia a tothom!

i moltes felicitats als joseps, josepes i múltiples variacions, i a tots els pares, fins i tot als pares de la pàtria (sigui la que sigu), pq com diu un amic meu, cadascú és fill del seu pare i de la seva mare.

aquesta setmana us anunciava que volia parlar de la congestió que hi ha als jutjats. és evident que ni seria original, ni crec que fos capaç de trobar la manera d’escriure’n podent-ne fer alguna gràcia.

la justícia si no és ràpida, no és justícia.

adjunto una noticia apareguda al meu estimat diari de girona, on donen dades, que sempre permet situar-nos.

han entrat menys temes al jutjat (la crisi també es nota en això), han sortit menys temes del jutjat (la falta de recursos entre altres coses) i l’acumulació de casos per resoldre augmenta (n’entren menys que abans, però encara en surten menys dels que entren).

per entendre el problema, n’hi ha prou a dir que caldrien 7 mesos de feina ininterrompuda, per fer net amb l’acumulació actual. sense que entrés res de nou.

a girona, a catalunya, a espanya. aquí no hi ha distincions.

llegir noticia

continuo adjuntant un article que us recomano que llegiu. 700 paraules per explicar de manera molt planera, pq la nova pròrroga per presentar concursos de creditors, ni és obligatòria, ni és beneficiària per les empreses.

alfonso muñoz, magistrat del jutjat mercantil 1 d’oviedo ens explica com una pròrroga inicial (primer fins al final del primer estat d’alarma), que es va prorrogar fins el 31 de desembre del 2020, després fins el 14 de març del 2021 i ara fins el 31 de desembre del 2021, la única cosa que pot aconseguir és enfonsar les empreses, (i el seu voltant), que enlluernats amb la possibilitat de no haver de presentar concurs dins dels dos mesos a l’estat d’insolvència, esperin massa.

llegir article

i acabo amb dues notícies de les que, si em permeteu, us explicaré el procés de selecció que he fet.

com que avui és un dia significatiu, sant josep, el dia del pare, etc…, he pensat d’intentar amenitzar l’article amb alguna notícia del mundo today relacionada amb el món legal i no n’he trobat cap.

i al final, he trobat dues notícies, una al diari expansión i una altra a la pàgina web del consejo general del poder judicial…

seré molt tòpic, però és obvi que la realitat supera a la ficció.

llegir noticia 

llegir noticia

que passeu un bon cap de setmana, ara que sembla que ens deixen sortir, però que potser la pluja i la neu ens fa estar dins i recordeu no oblidar l’apel·lació al nostre sentit de la responsabilitat….

ens trobareu a consulta@masnouadvocats.com


ben cordialment,


jordi masnou i ridaura
ADVOCAT
93 767 17 33