la prima é vera
bon giorno!
el títol fa referència a que ens acostem a aquella època de l’any en què tot s’esvalota…
de fet, diumenge farà un any que tot es va esvalotar com mai, però això ja són figues d’un altre paner.
la setmana passada us parlava del darrer posicionament del tribunal suprem en els temes amb clàusules sòl i documents privats que les modificaven i obligaven als clients a renunciar a reclamar.
aquest “últim posicionament” venia a dir que la renuncia a reclamar no era vàlida, però que el nou acord (la rebaixa de la clàusula però mantenint-la) si que era vàlid pq el client ja sabia el que es fèia…
donc bé, aquest “últim posicionament”, aviat serà conegut com el “penúltim posicionament”, pq el tribunal europeu, el TJUE, ha parlat a través d’una interlocutòria de data 3 de març en què qüestiona, i molt, la validesa d’un acord, que deriva d’un clausulat abusiu previ com és la clàusula sòl.
per tant, si tornem a treure de l’armari el sentit comú que la setmana passada buscàvem al diccionari, cal esperar que des del suprem moguin fitxa en les futures interpretacions…
us adjunto el link d’un article sobre la interlocutòria europea.
Llegir auto TJUE 3 de març
també us vull parlar d’un acord que han suscrit els magistrats de l’audiència de valladolid a l’hora de fixar la seva posició en tres punts que considero interessants (els punts, no els acords):
1) els temes IRPH: fins que europa no digui el contrari, l’IRPH de per si no és abusiu i, en tot cas, caldrà anar cas per cas sobre la transparència en la seva comercialització… vaja, res de nou.
2) els temes revolving: es considerarà usurer la operació que tingui un tipus d’interès que superi la mitja del tipus d’interès en els préstecs de consum, més 3 punts… us heu quedat igual oi?
i 3) l’únic acord que trobo concret (a banda de correcte): en les demandes de clàusules abusives, si no es desestima totalment la demanda, és a dir, només que s’estimi parcialment, es condemnarà en costes. i ho trobo bé pq és una vergonya com utilitzen els bancs la lentidud dels procediments judicials per dilatar els temes i acaben sortint de rositas, amb condemnes parcials sense costes. les condemnes parcials, a més a més, acostumen a ser pq els procediments es dilaten 2, 3 i fins i tot 4 anys, i durant aquest període van variant els pronunciaments jurisprudencials.
Llegir acta
a continuació us adjunto un article sobre la Intel·ligència Artificial aplicada al món judicial…. sigui artificial o sigui natural, tota voluntat d’aplicar-hi intel·ligència serà benvingut.
Llegir article
i acabo amb una notícia d’actualitat.
com que les actes de les reunions sobre els acords de la conformació del nou govern de la generalitat i de la nova mesa del parlament, segurament no es poden publicar ( a saber com les escriuen), adjunto la Interlocutòria del TS d’ahir, en què l’ex-consellera Meritxell Serret compareix i la seva posada en llibertat.
Llegir
que gaudiu d’aquest darrer cap de setmana pre-manteniment del confinament comarcal excepte si la sortida és amb el grup bombolla (em sona tant a conceptes enrevessats com la indemnización diferida de la cospedal i en bárcenas…).
i ja sabeu que ens trobareu a consulta@masnouadvocats.com
ben cordialment,
jordi masnou i ridaura
ADVOCAT