Ladran Sancho…pues cabalgamos

bon dia a totes i a tots!

setmana complicada. aquí ho deixo.

però si picasso dèia que la inspiració li arribés treballant, modestament diré alguna cosa similar.

que el que hagi de venir, m’agafi treballant.

ladran sancho, pues cabalgamos.

com vaig anunciar, comencen a moures els temes de segona oportunitat. s’acosta el 31 de desembre, data fixada com a coixí de seguretat al mes d’abril, i la situació es va complicant.

el primer document que adjunto és una interlocutòria del jutjat mercantil 8 de barcelona, on acorda tancar el concurs consecutiu d’una persona que va acudir al procediment de segona oportunitat, condonar-li provisionalment la major part dels deutes (que serà defintiu si no passa res extrany d’aquí 5 anys) i establir un pla de pagaments a 5 anys vista, que si el compleix (destinar la meitat dels ingressos a pagar el que hi hagi pendent o una quarta part si es tracte de col·lectius especialment vulnerables) quedarà completament exonerat dels deutes.

Llegir interlocutòria

a continuació adjunto una sentència del jutjat de 1ª intància núm.7 de gavà, que tot i la petició del fiscal (sempre mirant pel bé comú) de que es declari un concurs de persona física com a culpable i el faci responsable dels deutes, de manera pormenoritzada i degudament raonada, considera que no és així i que el concurs és fortuit.

LLegir sentència

una altra sort han tingut amb la sentència de l’audiència provincial de león, on si que consideren culpable una familia de 4 membres i amb uns ingressos de 2.000.-€, per sobreendeutar-se. entre d’altres coses els hi retreuen la contractació d’assegurances mèdiques, podent acudir a la seguretat social (com diria en van gal, no hase falta desir nada más).

LLegir sentència 

en definitiva, que ens posem les piles i el cinturó, que venen curves i que aquelles persones que estiguin en una situació personal complicada, a banda de comentar-ho a la barra del bar quan els obrin, que sempre està bé pq ja sabem que som un país on a les barres dels bars, de cada 10 persones, 9 són advocats i el que fa 10 estudia, potser estaria bé que consultin amb professionals, que amb l’allau que es preveu, segur que hi ha instruccions per no deixar passar-ne ni una.


canviant de tema, adjunto el decret llei 34/2020 de 20 d’octubre, del departament de presidència de la generalitat de catalunya i que regula la possibiltat de reduir al 50% les rentes de lloguer de locals de negoci que s’hagin vist afectats per les mesures covid, en especial amb el tancament de l’activitat.

LLegir decret

a banda de que consisteix en carregar el mort als propietaris, sense aparença d’oferir a nivell públic solucions compensatòries, també té la seva gràcia (alerta, parlo cínicament), que en un dels preceptes es permeti fer servir diners aportats com a garantia en els contractes, per atendre pagaments… però exceptuant els que s’hagin dipositat en organismes oficials. si fem tornar els diners de l’incasòl, segur que ens trobem que la generalitat se’ls ha gastat tres vegades com a mínim.


i per últim, adjunto la nota de premsa del tribunal suprem sobre el irph. si, però no, però ja veurem…. en fi, una mica com pretty woman, que segur que tots l’hem vist 50 vegades.

Llegir nota de premsa

caldrà estar atent en els propers dies a que surti la sentència sencera i la poguem llegir, pq tot i que ja sabem que en aquest país les coses es saben primer per la premsa i pels seus comentaristes especialistes en tot, intentem nosaltres seguir el camí coherent i esperem a rebre les notificacions oportunes.

acabo ja dient també que la complexitat de la setmana té a veure amb la gestió emocional de tots els ànims rebuts. gràcies.

cuideu-vos molt, que jo també procuraré fer-ho.

i ja sabeu que ens trobareu a consulta@masnouadvocats.com
ben cordialment,

jordi masnou i ridaura
ADVOCAT
93 767 17 33