per Nadal, inaugurem un hospital

 
  bon dia a totes i a tots,
 
el títol d’avui no vol dir que vulgui escriure sobre la política electoral de la sra.Díaz Ayuso.
 
és una manera de dir que anem amb bici, baixant per la muntanya a tota pastilla i sense frens. i ho sabem, però sembla que ens agradi.
 
quan llegiu això, confio que el govern autonòmic haurà comunicat les noves mesures, després d’haver-ho post-posat en diferents ocasions (sincerament, tot sigui a fi de bé i pq les volen sospesar detingudament).
 
dijous al vespre ja circulaven “fake news” amb quadres de mesures, que espantaven. i espantaven per com n’eren de severes i per com de malament es desprenia que devem estar….
 
us adjunto aquest quadre fake, que si us plau, recordeu que NO ÉS VERITAT.

Noves mesures per autrar l'increment de casos de COVID-19 a Catalunya

al vídeo d’aquesta setmana, al que us recordo que podeu accedir, a través de la nostra pàgina de Facebook i de Instagram, dèia que volia parlar del Decret Llei 50/2020 de 9 de desembre, de la Generalitat de Catalunya, de mesures urgents per estimular la promoció d’habitatge amb protecció oficial i de noves modalitats d’allotjament en règim de lloguer.
 
doncs aquí el teniu….
 
llegir decret
  
fum. controlar preus, incloure la regulació d’habitatges amb espais comuns i, per no perdre el costum, controlar preus.
 
i així promovem l’habitatge protegit. desincentivant els promotors.
 
un titular més, com ho serà el dia que la invalidin.
  
com que no tot és el que es diu, ara us parlaré d’una altra cosa que no vaig anunciar.
 
la Direcció General d’Inspecció de Treball i Seguretat Social, ha tret una nota informativa per explicar que, entre les dues opcions d’interpretació sobre la devolució de les cotitzacions exonerades degut al no compliment del compromís de manteniment de treball, han triat la hardcore.
 
m’explicaré.
 
una empresa va fer un erto amb diferents treballadors. conseqüentment, tenia la obligació de no acomiadar-los en un període de temps. si no compleix aquesta obligació i n’acomiada algun, es podia dubtar si havia de tornar les cotitzacions exonerades d’aquest treballador o de tots.
 
doncs la Seguretat Social ha dit que de tots, que la casa és gran (la casa que han de pagar les empreses) i que no ve d’un pam.
 
boníssim quan al final de la segona pàgina, a l’apartat b) diu que no es tracta d’una sanció. no, és un regal de reis avançat…
 
llegir
 
i ara 4 sentències, agrupades en dos temes.
 
el primer són dues sentències del tribunal suprem en matèria de divorci.
 
a la primera anul·len la sentència de l’audiència, pq no van escoltar els menors, quan el pare demanava un canvi en el règim de custòdia (d’exclusiva de la mare a compartida).
 
i a la segona es deixa clar que la obligació de pagar la pensió d’aliments és, en els casos de divorci, des de la demanda i en els casos de modificació de mesures, des de la sentència.

llegir sentència

llegir sentència
 
i les dues darreres sentències del tribunal suprem, tracten d’assegurances de vida i d’incapacitat, vinculades a préstecs hipotecaris, en què el client assegurat, no va dir tota la veritat (o no li van preguntar com li havien de preguntar…) i per tant, un cop té la incapacitat reconeguda, la companyia no li paga els diners de l’assegurança.
 
llegir sentència

llegir sentència
 
ja veieu que avui he intentat ser original i tractar temes nous. bé nous, dels que no us havia parlat, pq de temes, n’hi ha per donar i per vendre.
 
però per més original que vulgui ser, no puc deixar d’insistir en què us cuideu molt, que passeu unes bones festes (si, què carai!! unes bones festes) amb la família, de la manera que sigui, però fent bondat, que ens vigilen (google segur).
 
molt bon Nadal a tothom i ja sabeu que ens teniu aquí, per un roto i un descosido.

 
jordi masnou i ridaura
ADVOCAT
93 767 17 33