pública concurrència

bon dia a totes i a tots,
 
pública concurrència és la manera com es va titular el sistema escollit per tramitar l’ajuda dels autònoms des de la generalitat… i no parlarem de departaments concrets responsables, perque potser ells ni ho saben que ho són, també per no ferir susceptibilitats entre socis i finalment també perque hi ha un pobre conseller que cada vegada que té alguna ocurrència l’encerta.
 
però és clar, la concurrència, per ser pública, i valga la redundància. ha de ser d’accés al públic… que li expliquin als autònoms i als seus gestors dilluns i dimarts! 
 
F5 F5 F5 F5 y hasta el infinito y más allá!
 
en fi, deixem-ho aquí, perque tot i que sempre he defensat i estic convençut que ningú, a nivell polític, fa res amb ganes de fer-ho malament, hi ha coses que cauen pel seu propi pes.
 
 entrant en matèria vull parlar d’un tema que diumenge anunciava la vanguardia i que té relació amb els concursos.
 
un cop publicat a la vanguardia, (ja vam veure la setmana passada que és el butlletí oficial, on es publica per exemple el cessament de la gratuïtat del 061) els magistrats dels jutjats mercantils de barcelona ja van poder fer públic el seu acord per agilitzar la tramitació de concursos de creditors, o millor dit, per intentar evitar que la majoria acabin amb les empreses a la paperera de la història.
 
no és que hagin inventat la sopa d’all, ni crec que els hi donin el premi nobel, però si que demostren la voluntat de tocar de peus a terra i d’intentar aplicar el sentit comú.
 
intentar no esperar a que sigui massa tard (intentar no esperar a que les coses caiguin pel seu propi pes…). crear un mecanisme per posar en contacte jutjats, administradors concursals, advocats de les empreses i interessats en adquirir unitats de producció (empreses amb paraules fines). no té més secret. es pot explicar molt més llarg, amb molts més matisos, cert, però es volen potenciar plataformes que donin sortida a empreses, a unitats de producció (aquí em refereixo a naus, know how, maquinària, plantilles, proveïdors, clients, etc…).
 
em sembla molt interessant i em sembla molt bé que es faci ara, quan es preveu una onada de concursos i de situacions d’insolvència. amb previsió.
 
 
Llegir notícia

Llegir nou protocol dels jutjats mercantils
 
el que no m’agrada tant dels jutjats és l’estadística de temes entrats i temes resolts, en quant a clàusules bancàries abusives, des de l’1 de juny del 2017, quan es van crear els jutjats provincials especialitzats.
 
si mireu el document adjunt veureu que a catalunya, des de l’1 de juny del 2017 fins ara, s’han presentat 61.001 demandes per clàusules abusives i se n’han resolt 23.930….
 
i evidentment aquest fet no és per criticar als jutges, que amb els mitjans que tenen estan saturats.
 
però clar, amb la moda de no imposar costes a les entitats bancàries (pq podrien facilitar les estadístiques de les sentències estimatòries a favor dels clients i ho tindríem clar), el que aconsegueixen és que els bancs, encara que perdin el 95% dels casos, preferixin pleitejar, prefereixin allargar el tema i dilatar la situació, perque el cost que els hi representa és ínfim. aquí també es podria aplicar el sentit comú i no aniríem així.
 
 Llegir nota de premsa jutjats

i acabo amb una notícia que tot i que pogueu pensar que és del mundo today o del caso, és de la vanguardia i per tant, iures et de iure.
 
el partit popular ha contractat el bufet d’advocats d’albert rivera per impugnar la constitucionalitat de la llei que va aprovar la generalitat pel control de les rentes dels lloguers.
 
certament jo trobo la llei un desastre i així ho vaig escriure fa setmanes, pensada amb els peus, des de la teoria, per acontentar grups de pressió ara que venen (venen?) eleccions, etc…
 
però clar, quan veus notícies com aquestes, et preguntes si no hem après res sobre les conseqüències de barrejar política i justícia… i també ho dic en clau electoral.
 
llegir notícia

apa doncs, que tingueu un bon confinament municipal, cuideu-vos molt a veure si podem agafar la onada de baixada i en sortim propulsats amb més força
 
 
i ja sabeu que ens podeu trobar a consulta@masnouadvocats.com 
 
 
ben cordialment,

 
 
jordi masnou i ridaura
ADVOCAT
93 767 17 33